Wat moet je zeker zien op Infosecurity / Data Cloud Expo 2021
Online event, 31 maart en 1 april 2021
De infosecurity.be / Data Cloud Expo beurs is dit jaar aan zijn 18de editie toe. Over de jaren heen is het een beurs die uitgegroeid is tot de place-to-be voor alles wat informatieveiligheid en privacy maar ook nieuwe innovatieve onderwerpen als Data Science , Cloud en Artificiële intelligentie aangaat.
Net zoals de aanslagen in Zaventem in 2016 voor uitstel van de beurs zorgde, hebben we vorige jaar 2 nieuwe data gekregen maar is door de hele COVID-pandemie de beurs zelf niet kunnen doorgaan.
Vandaar dat we het dit jaar online gaan doen. Minder leuk, minder persoonlijk, geen koffie of pintjes drinken maar beter dan niks. Infosecurity blijft een plek waar je op 2 dagen tijd ( 31 maart en 1 april) gratis op snelheid te komen met wat reilt en zeilt rond beveiliging, infrastructuur en innovatie die onder onze nieuwe digitale wereld zit.
Belangrijk om weten is dat er hier niet alleen plek is voor nerds, hackers Die-hard it’ers of andere uber-techies. Ook als bedrijfsleider van een gewoon bedrijf kan je er de nodige knowhow opdoen en de juiste partners vinden om jouw bedrijf of organisatie technologisch te versterken.
Praktisch gezien gaan het vooral om 2 dingen : kennis verwerven en de juiste mensen leren kennen.
Kennis verwerven
Kennis verwerven doe je in de seminars. Met een programma met een massa gratis webinars van een half uur kan je op 2 dagen gratis heel veel bijleren.
De sprekers van deze onafhankelijke sessies worden door een onafhankelijke adviesraad geselecteerd op hun relevantie en vooral wat ze u kunnen bijdragen. Alle sessies die op het Mainstage aan elkaar gebabbeld worden door Wim Devilder of als breakout-gedefinieerd zijn, zijn neutraal en vendor-onafhankelijk. U krijgt hier dus geen sales pitches maar duidelijke, neutrale overzichtspresentaties over de huidige staat van informatieveiligheid, privacy, cloud, Innovatie en data science.
Naast de dooddoeners Cloud en AI, ligt er veel nadruk op resilience.
Dus aarzel niet, de afwezigen hebben ongelijk en schrijf je alsnog in via https://www.ba.be/is21 !
Als ik de kans krijg, pik ik zeker de volgende seminars mee :
- De openingssessie van Bart Preneel is zeker het eerste hoogtepunt van de beurs. Bart Preneel, prof van de KULeuven, medeoprichter van COSIC en één van de drijvende krachten achter de corona-App brengt er zijn “Trends in cybersecurity & privacy”. Als ik hem goed ken, dan is de titel veel te droog voor de vele, soms wat tegendraadse inzichten die Preneel gaat brengen.
- Ik ga ook zeker naar Philip Griffiths van Netfoundry kijken die het gaat hebben over ZITI-tunnel. Een open source Software defined Wide Area Network ( SD-WAN-oplossing) die volgens mij in de toekomst de manier waarop we (inter)nationale connectiviteit aanpakken sterk gaat veranderen en echte Zero Trust brengen niet alleen tussen netwerken of telewerkers maar ook tussen applicaties.
- Ook Joachim Ganseman ( Smals ) brengt volgens mij een interessant exposé over Natural Language Programming ( NLP ) in het Nederlands en hoe dit aan te pakken.
- Eminence Grise Eddy Willems (bij G-DATA beter bekend als Doctor Wilhelm) en zijn Sidekick Righard Zwienenberg hebben het over hoe Covid 19 de securitywereld gewijzigd heeft.
Daarnaast is er een breed programma aan bedrijven die hun producten komen voorstellen in zogenaamde commerciële seminars. Hun uiteindelijke doel is natuurlijk u hun waar te verkopen maar ook hier kan je in 30 minuten kennis maken met hun product en of het iets voor uw organisatie kan betekenen. Waar de onafhankelijke seminars a priori niet commercieel mogen zijn, zijn deze seminars meer gefundeerde sales-pitches.
Computable kan helaas (net als de rest van de horeca )zijn café niet opendoen maar compenseert dit met een 5G-debat en de eerste Computable awards.
De juiste mensen leren kennen
In de tweede plaats is infosecurity.be de plek om nieuwe en vooral de juiste mensen te leren. Ook BA is online van de partij , vergeet dus niet virtueel langs te komen op https://lnkd.in/dRGrwU2 en een online afspraak te boeken om bv:
- even te kijken of u in aanmerking komt voor een door de Vlaamse overheid gesteund verbetertraject informatieveiligheid
- meer te weten te komen over onze nieuwe technische en juridische ICT, security en privacy helpdesk
- te kijken hoe uw bedrijf met #infrastructureascode via #ansible aan de slag
- kennis te maken met het telewerking platform Awingu, SD-WAN NetFoundry, SSH Communications Security PrivX of onze legal partnership met Sirius Legal Business Law Firm
- of gewoon op een digitaal whiteboard een probleem – neen een uitdaging – te bespreken met Jan Guldentops, Roeland Lembrechts of één van de andere teamleden …
Tot dan !
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!