Infosecurity.be / DATA Cloud Expo 2019

De infosecurity.be / Data Cloud Expo beurs is dit jaar aan zijn 17de editie toe. Over de jaren heen is de beurs uitgegroeid tot de place-to-be voor alles wat informatieveiligheid en privacy maar ook nieuwe innovatieve onderwerpen als Dataverwerking, Cloud en Artificiële intelligentie aangaat.

Het is de plek om op 2 dagen tijd, gratis op snelheid te komen met wat reilt en zeilt rond beveiliging, infrastructuur en innovatie die onder onze nieuwe digitale wereld zit. Belangrijk om weten is dat er hier niet alleen plek is voor nerds, hackers Die-hard it’ers of andere ubertechies.  Ook als bedrijfsleider van een gewoon bedrijf kan je er de nodige knowhow opdoen en de juiste partners vinden om jouw bedrijf of organisatie technologisch te versterken.

Praktisch gezien gaan het vooral om 2 dingen : kennis verwerven en de juiste mensen leren kennen.

Kennis verwerven 

Kennis verwerven doe je in de seminars. Met een programma van meer dan 140 onafhankelijke seminars, kan je op 2 dagen gratis heel veel bijleren. De sprekers van deze onafhankelijke sessies worden door een onafhankelijke adviesraad geselecteerd op hun relevantie en vooral wat ze u kunnen bijdragen. Belangrijke tracks dit jaar gaan over privacy maar over AI, blockchain en andere nieuwe technologieën waar we nog van moeten uitmaken of ze blijvertjes zijn of gewoon hype-du-jour. Er wordt ook op verschillende niveau’s gesproken met management tracks die meer algemeen de mogelijkheden toelichten en deep dive technische tracks die meer onder de motorkap gaan duiken.

Als ik de kans krijg, pik ik zeker de volgende seminars mee :

Zelf ga ik  met Marc Vael een korte handson demo geven over wat er allemaal aan security tools in open source gratis en voor niets te vinden zijn en hoe je deze kan gebruiken om de veiligheid van jouw infrastructuur te controleren en te verbeteren.  Een sessie waarin we je leren met gratis tools je eigen omgeving te hacken voor iemand anders het doet. ( “What are relevant open source security tools you should know and use today?” 20 maart 14:00 – 14:45 )

Daarnaast is er een breed programma aan bedrijven die hun producten komen voorstellen in zogenaamde commerciële seminars.  Hun uiteindelijke doel is natuurlijk u hun waar te verkopen maar ook hier kan je in 45 minuten kennis maken met hun product en of het iets voor uw organisatie kan betekenen.   Waar de onafhankelijke seminars a priori niet commercieel mogen zijn, zijn deze seminars meer  gefundeerde sales pitches.

Last but not least is er nog het computable café.  Met de trappist in de hand kan u hier meer interactief mee discussieren met panels over verschillende onderwerpen als GDPR, cyberrisicoverzekeringen, Cloud in Belgium. Zelf mag ik mee aanschuiven voor het GDPR-debat (20 maart 11:30 tot 12:00)waar we met een aantal andere criticasters gaan evalueren waar we nu staan met de AVG-wetgeving.  Ik ga ook zonder fout kijken naar Bart Preneel die in een half uur de nodige kanttekeningen gaat maken bij blockchain technologie  ( Mythes in Blockchain 20 maart 13:30  – 14:00) .   Als vuistregel kan je stellen dat het computable café korter, meer ontspannen en vooral zeer interactieve sessies geeft.

De juiste mensen leren kennen 

In de tweede plaats is infosecurity.be de plek om nieuwe en vooral de juiste mensen te leren.

Een bijzondere plek is het innovatie paviljoen waar innovatieve starters hun ideeën en producten komen voorstellen. Neem ook de nodige tijd om de beursvloer met meer dan 130 exposanten eens te doorkruisen want je kan er niet alleen iets drinken maar ondertussen ook kennis maken met de bedrijven die er hun baanbrekende oplossingen proberen slijten.  Op een namiddag kan je zo quasi alle spelers op een bepaald gebied te samen zien en  hun producten vergelijken.  Of kennis maken met een nieuwe speler die een nieuwe technologie komt laten zien bijvoorbeeld op het vlak van SD-WAN. Of je kan die ene technische vraag waar je al even mee worstelt stellen aan de juiste (presales) engineer.

BA @ Infosecurity

Zoals bij elke editie staat BA ook dit jaar weer op de beurs op stand08A177.

BA is een bedrijf dat zich specialiseert in het bedenken, bouwen, beveiligen, onderhouden en troubleshooten van de ICT-infrastructuur die onze digitale samenleving vandaag en morgen nodig heeft.   Wij doen dit door de nodige technische ervaring te combineren met veel gezond verstand en en stevige dosis creativiteit en innovatie.   Het is niet onze ambitie om zomaar een product of technologie te pushen, maar om samen met u de ideale oplossing uit te werken.  Ons voornaamste product is gezond verstand, wij bieden Common Sense as A Service.

U kan bij ons terecht voor advies en ondersteuning rond :

  • Informatieveiligheid en privacy.    U kan bij ons terecht voor dienstverlening en oplossing die u nodig heeft om de uitdagingen die informatieveiligheid stelt aan te pakken.  Wij bieden een soort full service security helpdesk waar u niet alleen terecht kan met beveilingsvragen of problemen maar wij u ook op een gestructureerde, procesmatige manier helpen om permanent uw ICT security op snelheid te houden.
  • ICT-infrastructuur. We hebben ervaring met alles wat u nodig heeft voor uw ICT infrastructuur of die nu on premise, in een datacenter of in de cloud staat. (Servers, netwerken, storage, cloud, virtualisatie, etc. ).
  • Linux en open source.  Sinds ons onstaan bouwen we het leeuwendeel van onze oplossingen op basis van Linux en de myriade aan open source oplossingen die daar rond hangen.
  • Creatieve, green field projecten & troubleshooting waarbij we unieke nieuwe oplossingen op maat bouwen of een innovatieve startup begeleiden met het uitwerken en beveiligen van hun bedrijf of product. Een belangrijk deel hiervan is ons testlab waar we producten vergelijkend testen en allerlei (potentiële) security problemen onderzoeken.

Bijzondere nieuwe ontwikkelingen die we tonen dit jaar zijn :

  • Onze volledige automation oplossing die we gebruiken om een beheerbare veilige manier, cloud-agnostisch complexe serverstructuren te gaan opbouwen.  Klinkt als een heel hoop hype-woorden bij elkaar maar we hebben ons de laatste jaren beziggehouden met het automatiseren van alle onze infrastructurele roll-outs van infrastructuur.  En dat biedt een hele hoop aan mogelijkheden. Als je het juist doet maakt het bijvoorbeeld niet meer uit welke IAAS of PAAS cloud-boer (Azure, AWS, Google of je eigen vmware private cloud ) je gebruikt. In één aanslag kan je structuren opzetten en migreren tussen de verschillende oplossingen.
  • De veiligheidsoplossingen die we gebouwd hebben rond Awingu.  Awingu is een coole, Belgische startup ( sorry Walter scale-up) met een sterk stukje technologie. En wij gebruiken het om op een veilige controleerbare manier met al je leveranciers, extra partners en eigen mensen te werken.  Een poging tot korte samenvatting vind je hier in een kort filmpje.
  • de SD-WAN oplossing van Netfoundry.  Netfoundry is een interne startup binnen de Tata-groep en heeft een aantal slimme systemen opgebouwd om netwerken op een veilige en performante manier aan elkaar te koppelen.
  • Last but not least tonen we de oplossingen die we met partner Polis-service ontwikkelend hebben op het vlak van bewakingscamera’s en bijhorende analyse-oplossingen.  Onze BATman software oplossing helpt steden en gemeentes het aantal auto’s in de centra beperken en hinderlijk vrachtwachten sluikverkeer beperken.

Dus kom zeker even langs. Onze consultants zullen zo als elk jaar beschikbaar zijn om uw vragen op te lossen.

Bezoek ons op infosecurity / Data cloud expo 2019, 20 en 21 maart 2019 op stand08A177 in de Heyselpaleizen.  Registreer je via http://ba.be/is19/  en krijg je kaart gratis toegestuurd !

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.